Přeskočit na navigaci

Sporáky

Sporáky

Hlavní úlohou sporáku je tepelná úprava potravin. Topení je až jeho druhotná funkce.

Od slova spořit je odvozen název topidla, které je hlavně konstruováno k tepelné úpravě potravin s využitím zbytkového tepla k vytápění. Sporák Vám připraví pokrmy s  nezaměnitelnou a hlavně nezapomenutelnou chutí. U sporáku se dá velice rychle měnit teplota na plotně i v troubě, což vyžaduje jistou obratnost v kuchařském umění. Jakmile ji získáte, stáváte se mistry v kuchařském řemesle.Vytápění je druhotnou funkcí topidla. Ohniště sporáku je vybavené roštem, proto má menší účinnost spalování než kamna, a to 55-60%. Sporák je vhodný do zemědělských usedlostí, chalup a v současné době se stává i nedílnou součástí moderních kuchyní. V rekreačních objektech má tu výhodu, že po příjezdu, obzvláště v zimních měsících, okamžitě po zatopení začne plotna dodávat teplo do místnosti. Přes noc udržuje teplotu v místnosti kachlový plášť, který vyzařuje sálavé teplo a to lépe prohřeje stěny. Sporák se většinou staví z kachlů a jeho akumulační doba je 3- 10 hodin (dle zvolené konstrukce).

Ukázky našich realizací naleznete ve FOTOGALERII.


Kamnářství Marek Štádlík

Kamnářství Marek Štádlík
Pod Invalidovnou 1945
508 01 Hořice

Rychlý kontakt
Tel.: +420 724 576 393
Email: kamna-ms@centrum.cz
Web: www.kamna-ms.cz